آخرین اخبار روز ایران و جهان را در این سایت بخوانید.

اخبار روز ایران و جهان

سهم ایران از اقتصاد اینترنتی چقدر است؟

بازدید : 537 |
درباره : اقتصادی , فرهنگی , علمی , |
تاریخ : چهارشنبه 16 فروردین 1391 زمان : 16:23

یک دو دهه پیش زمانی که ایده دهکده جهانی مک لوهان هنوز در مراحل اولیه بود گفته می شد زمانی می رسد که انسان ها برای خرید- که اصلی ترین نیاز زندگی است- نیازی به بیرون رفتن از منزل نخواهند داشت اما کمتر کسی این حرف را باور داشت.



اکنون و با آنکه چند سالی از ورود اینترنت به زندگی مردم نمی گذرد، بسیاری از مردم دنیا از این طریق امرار معاش می کنند؛ به راحتی خریدهای خود را سفارش می دهند و در کمترین زمان آن را دریافت می نمایند بدون آنکه وقتی برای بیرون رفتن صرف کنند .
پیشرفتهای چشمگیر و لحظه ای در مورد امکانات وب 2 و وب 3 حکایت از آن دارد که در اینده نه چندان دور انسانها ضمن مراجعه الکترونیکی به مغازه ها حتی بوی برخی مواد مانند محصولات غذایی را خواهند فهمید و سپس اقدام به خرید خواهند نمود .
بررسی ها نشان می دهد با افزایش امکانات اینترنت و برطرف نمودن نیازهای بیشتر مخاطبان در این فضای مجازی ،مراودات پولی و اقتصادی مردم با یکدیگر و مردمان کشورها باهم افزایش روز افزونی خواهد یافت و طبعا با ورود به دنیای وب 2 و وب 3 سهم اقتصاد در اینترنت افزایش خواهد یافت.در این میان کشورهایی برنده خواهند بود که بتوانند بیشترین امکانات را برای بهره مندی مردم خویش فراهم نمایند .
اگرچه به گفته معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران رتبه اول ضریب نفوذ دسترسی کاربران به اینترنت در منطقه خاورمیانه مربوط به ایران است اما برغم این ضریب دسترسی، سهم زبان و محتوای فارسی در فضای وب بسیار اندک است و تنها یکهزارم وب، مختص ایرانیها است. از سوی دیگر میزان رضایت کاربران ایرانی از خدمات شرکت های ارایه دهنده اینترنت و به ویژه سرعت اینترنت بسیار کم است و همین عامل موجب شده تا مردم کشورمان به عنوان یک مرکز خرید به اینترنت کمتر بیاندیشند.

براساس گزارشی جدید که به تازگی منتشر شده است، اینترنت از نظر اقتصادی سالیانه حدود ۱۰ درصد تا سال ۲۰۱۶ رشد خواهد داشت. و اگر آن را یک اقتصاد ملی در نظر بگیریم (اینترنت را یک کشور در نظر بگیریم)، اقتصاد اینترنت می توانست جزء ۵ اقتصاد بزرگ جهان در کنار امریکا، چین، هند و ژاپن قرار بگیرد، حتی جلوتر از قدرتمندترین اقتصاد اروپا یعنی آلمان.

همچنین پیش بینی ها  حکایت از ان دارد که اقتصاد اینترنتی می تواند در سال ۲۰۱۶ حدود ۴.۲ تریلیون دلار به تولید ناخالص داخلی کشورهای گروه G20 کمک کند که بعضی از کشورها در این میان سود بیشتری را نصیب خود می کنند

اکنون در میان بیست کشور بزرگ اقتصادی جهان ، موسوم به گروه بیست، انگلیس بزرگترین اقتصاد اینترنتی شناخته شده است. موسسه تحقیقاتی بوستون در تازه ترین گزارش خود اعلام کرده است ، خریدهای اینترنتی در انگلیس با چنان سرعتی در حال پیشرفت است که از نظر اقتصاد اینترنتی این کشور را در صدر کشورهای گروه بیست قرار داده است .
این وضعیت در برخی کشورهای خاورمیانه نیز مشاهده می شود به عنوان مثال عربستان که درامدی متکی به نفت دارد تلاش می کند تا سهم اقتصاد اینترنتی خود را تا سال 2016 به بیش از 28 میلیارد دلار ارتقا بخشد
درحال حاضر اقتصاد اینترنتی کشور عربستان سعودی 10 میلیارد دلار ارزش دارد که این رقم معادل 2.2 درصد تولید ناخالص ملی این کشور است. ناظران معتقدند این رقم در سال 2016 به 28.5 میلیارد دلار برابر با 3.8 درصد تولید ناخالص ملی این کشور آسیایی خواهد رسید.
در صورت تحقق این امر، عربستان پس از کشورهای انگلیس، آلمان، استرالیا و کره جنوبی به مکان پنجم کشورهای بزرگ اقتصادی جهان موسوم به گروه بیست ارتقاء می‌یابد.
عربستان با سرمایه گذاری اندک توانست مراسم حج امسال را به صورت زنده و از طریق اینترنت برای علاقمندان پخش نماید
با این توصیف و به رغم استفاده مردم از برخی خدمات اینترنت، نه تنها امکانات لازم برای خریدهای اینترنتی در کشور کم است بلکه همان مقدار خریدهای اینترنتی که تبلیغ می شود صرفا کالاهای غیرضرور مانند انواع کرم و ...را دربر می گیرد که متاسفانه همین کالاها نیز در بسیاری موارد به صورت ناسالم به دست مشتریان می رسد این عوامل و همچنین عدم نظارت کافی بر عرضه محصولانت اینترنتی اعتماد کاربران را سلب نموده و بسیاری از کابران ایرانی اعتمادی به خریدهای اینترنتی از طریق سایت های مغازه های داخلی ندارند
حال جای این سوال باقی است با توجه به این وضعیت که در دنیا و خاورمیانه مشاهده می شود سهم ایران از اقتصاد اینترنتی چقدر است ؟آیا مسوولان امر می توانند در کنار آمار گوناگونی که اعلام می نمایند آماری از سهم اقتصاد اینترنتی ایران نیز اعلام نمایند ؟
به نظر می رسد شایسته است مسولان امر نسبت به سازماندهی سایت های خرید اینترنتی اقدام نمایند و باتشکیل صنف و اتحادیه مشخص، ضمن ارایه تسهیلات برای این قبیل فروشگاهها امکان شکایت مردم از برخی متخلفان را نیز فراهم کنند .همچنین با نگاه کلان اقتصادی به این بخش ،به گونه ای برنامه ریزی شود که مراودات سازمانهای اقتصادی بدون کمترین مشکل از طریق اینترنت صورت گیرد




برچسب ها : اینترنت , اقتصاد , سهم ایران , اطلاعات , فضای مجازی , الکترونیکی , خرید اینترنتی ,
نویسنده : مدیر | نظرات (0)

اخبار مرتبط

آخرین خبرها

اسامی داوران هفته نخست لیگ برتر اعلام شد
حمله بی‌سابقه پروین به وزیر
طرح تشکیل استان آذربایجان مرزی
حسین فریدون پنجم شهریور محاکمه می شود
هانیه توسلی هم در تلویزیون ممنوع شد
تلاش بغداد برای کاهش تنش تهران لندن
اتحادیه املاک کرج: خانه ارزان شد اما اجاره پایین نیامد
قلعه نویی: اگر فحاشی 100 هزار نفر خوب است آن را به حسن زاده تقدیم می کنم
دروازه بان برزیلی برای حضور در تیم گیتی پسند وارد ایران شد
دزدی هنگفت از جنیفرلوپز
احتمال صدور حکم سه سال حبس برای نجفی
بویینگ 80 فروند هواپیما به ایران می‌فروشد
دوقلوهای داعشی مادر خود را سر بریدند!
واکنش‌ ها به نتایج همه پرسی در انگلیس
رقم کمک هزینه مسکن نمایندگان مجلس
سود وام مسکن کاهش یافت
راز قتل بازیکن سایپا
شبکه "من و تو" جای سالار عقیلی نیست!
مذاکره هوایی ایران و آمریکا کلید خورد
قیمت روز خودروهای وارداتی در بازار+ جدول
کاهش 100 هزار تا 6 میلیونی قیمت خودرو
حضور ناو جنگی ائتلاف دریایی خلیج عدن در ۵ مایلی کشتی «ایران شاهد»
تولید یک هواپیمای جدید 70 نفره در ایران
قیمت دیپلم و لیسانس و دکترا در بازار آزاد!
شش دلیل برای خوردن شکلات تلخ
خواهرزاده فردین در سریال درحاشیه+ تصاویر
چهار باور غلط درباره دویدن
اوباما: ایران بایدبخشی‌از راه‌ حل‌ یمن باشد
ادامه روند کاهشی قیمت اوراق مسکن
ابوبکر البغدادی زخمی شده است؟

ارسال نظر برای این خبر


کد امنیتی رفرش